Amenzile pentru incalcarea ordonantelor militare se pot plati acum si online

Autoritatile romane au pus la dispozitia populatiei o platforma online pe care pot plati amenzile primite pentru incalcarea ordonantelor militare.

Amenzile pentru incalcarea ordonantelor militare se pot plati acum si online

Mii de romani au fost amendati in ultima luna din cauza ca au incalcat ordonantele militare emise in contextul pandemiei de coronavirus. Ca sa achite aceste amenzi, fara sa fie nevoiti sa iasa din nou din case si sa riste o noua amenda, acestia acum la dispozitie o solutie online.

Unde poti plati online amenzile pentru incalcarea ordinantelor militare

Astfel, amenzile primite pentru incalcarea ordonantelor militare pot fi platite si online, prin ghiseul.ro. Pentru a face o plata online, cei amendati trebuie sa aiba cont pe aceasta platforma, iar odata logati, trebuie sa completeze formularul online cu datele solicitate. Plata se face prin card bancar.

Citeste si: Toti romanii trebuie sa afle! Ce NU au voie sa faca politistii atunci cand verifica declaratiile pe propria raspundere

Conform legislatiei in vigoare, cei sanctionati beneficiaza de injumatatirea amenzii daca o achita in cel mult 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului verbal.

Cat sunt amenzile pentru persoanele fizice si juridice

In data de 3 aprilie, Ministerul Afacerilor Interne a crescut nivelul amenzilor pentru cei care incalca prevederile ordonantelor militare.

In cazul persoanelor fizice, aceste amenzi pot fi cuprinse intre 2.000-20.000 lei, in timp ce, in cazul persoanelor juridice care nu respecta ordonantele militare, cuantumul amenzii minime a crescut de la 1.000 de lei la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice este 70.000 de lei.

In intervalul 30 martie - 6 aprilie au fost acordate amenzi in valoare totala de 120 de milioane de lei.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter