Starea de alerta creste sanctiunile in trafic! Amenzi uriase in primele zile de relaxare

Starea de alerta creste sanctiunile in trafic! Amenzi uriase in primele zile de relaxare

Trecerea de la starea de urgenta la starea de alerta se vede in trafic. In doar trei zile, politistii au dat peste 1.200 de amenzi de circulatie.

De la amenzile pentru nerespectarea prevederilor din ordonantele militare, politistii au trecut la amenzile de circulatie. Si nu au fost deloc putine. In primele zile de relaxare, soferii au revenit in trafic, iar cei care au fost prinsi circuland neregulamentar au fost aspru sanctionati.

Citeste si: Cum putem iesi cu masina din localitate de pe 18 mai. Ce trebuie sa stie soferii

Politistii de la rutiera au completat 1.200 de procese-verbale pentru contraventii si au dat in cele doua zile de stare de alerta amenzi in valoare de peste 600 de mii de lei, cele mai multe pentru viteza si conducerea sub influenta bauturilor alcoolice.

„Au fost retinute 175 de permise auto. Au fost retinute totodata 60 de certificate de inmatriculare pentru defectiuni ale autoturismelor. In ultimele doua zile au fost inregistrate 12 accidente rutiere”, a precizat Claudiu Costea, de la Politia Rutiera.

 

Starea de alerta creste amenzile in trafic

Specialistii spun ca o astfel de situatie era de asteptat dupa cele doua luni de izolare. Din pacate, nervii si neglijenta la volan pot duce la adevarate tragedii in trafic.

„Si datorita unor frustrari, probabil, de foarte multe ori temperamentul si starea de spirit se regasesc si ele in comportamentul lor in trafic. Un lucru rau este ca se circula in continuare cu viteza foarte mare. Viteza sau nerespectarea limitei de viteza este una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere”, reaminteste pilotul Sorin Ene, potrivit Digi24.

Un accident cumplit a avut loc in Craiova, in a doua zi a starii de alerta, cand patru persoane au murit, printre care si un copil de 7 ani, din cauza neacordarii prioritatii. Taxiul in care se aflau trei persoane a fost spulberat de catre un BMW care circula regulamentar.

Diferenta de trafic este una uriasa. Politistii sustin ca au existat zile in timpul perioadei de urgenta cand nu au completat nici macar un proces verbal.

Traficul din Capitala se reintoarce si, cel mai probabil, si cozile de pe DN1. Timp de doua luni, cel mai circulat drum din Romania a fost aproape pustiu.

VIDEOCLIPUL ZILEI