Amenzi aplicate de Politie si RAR soferilor care au modificat sistemul de evacuare. Cat trebuie sa plateasca

Zeci de soferi au fost amendati, in noaptea de vineri spre sambata, in urma unor controale comune facute de politistii rutieri impreuna cu inspectorii Registrului Auto Roman in Bucuresti

Potrivit Brigazii Rutiere, impreuna cu inspectorii Registrului Auto Roman au fost controlate peste 125 masini si aplicate 62 de amenzi, in valoare de peste 39.000 lei. Din totalul sanctiunilor, 51 au fost aplicate pentru deficiente ale starii tehnice si modificari neomologate aduse sistemului de evacuare a noxelor, noteaza Mediafax.

Au fost retrase 24 certificate de inmatriculare, sapte seturi de placute cu numarul de inmatriculare si au fost retinute patru permise de conducere. Sanctiunile au fost aplicate pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, in doua dintre situatii fiind intocmite dosare penale intrucat valoarea indicata de aparatul alcooltest a depasit 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Acţiunea Poliţiei Rutiere şi a inspectorilor RAR a vizat verificarea stării tehnice a autoturismelor şi motocicletelor în ceea ce priveşte sistemul de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, în special pe timpul nopţii, sistemul de frânare, mecanismul de direcţie, instalaţiile de iluminare şi semnalizare, sistemul de rulare- punţi, roţi, anvelope şi suspensie. Poliţiştii au verificat de asemenea corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare şi concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor. deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale şi echipamente electrice.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter