COD RUTIER 2019. Puteti fi amendati chiar daca aveti masina echipata cu anvelope de iarna. Riscati o amenda de 725 de lei

Amenda de 725 de lei, chiar daca ai cauciucuri de iarna si lanturi! In caz ca nu stiati exista o amenda care te scoate din joc. Aceasta se ia pentru cauciucuri uzate.

Puteti fi amendati chiar daca aveti masina echipata cu anvelope de iarna.

Anunt pentru toti soferii! Exista riscul ca politistul sa dea amenda chiar daca masina este echipata cu cauciucuri de iarna. In Codul Rutier se specifica un caz in care politistul rutier iti poate retine certificatul de inmatriculare si iti poate da o amenda de pana la 725 de lei.

Se intampla atunci cand anvelopele, fie ele de iarna, vara sau all-season, sunt uzate peste limita legala. aceasta limita este aceeasi ca si in majoritatea tarilor din Europa, Asia si America de Nord, fiind vorba de limita de 1,6 milimetri, impusa de legi care tin de siguranta rutiera, standardizate la nivel mondial.

Autoritatea mondiala Federal Motor Vehicle Safety Standards (FMVSS) i-a obligat pe toti producatorii de anvelope sa incorporeze in anvelopele comercializate in Statele Unite si Europa niste martori de uzura. Acestia sunt in numar de minimum 6 si sunt, de fapt, niste bare din cauciuc pozitionate intre blocurile profilului de pe anvelopa. Martorii de uzura au, la toate anvelopele de pe piata, o inaltime de 1,6 milimetri.

In concluzie, limita minima admisa mentionata in Codul Rutier este data de martorul de uzura care este pe anvelopa. Deci daca un agent de circulatie te opreste si observa ca suprafata de rulare a anvelopei este sub limita legala data de martorul de uzura, te poate amenda, conform Codului Rutier, art. 100, cu o amenda din clasa II, adica cu 4-5 puncte, ceea ce inseamna pana la 725 de lei. Plus masura complementara de retinere a certificatului de inmatriculare.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
OFF-ROAD: 6 SFATURI PENTRU A CONDUCE IN SIGURANTA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter