Alerta in Bihor! Camion radioactiv descoperit la un control de rutina

Articol scris de Mihai C, in data de 12 Martie 2019

O sursa de radiatie cu nivel mai mare decat cel normal a fost identificata in interiorul unui camion care trasporta deseuri, detectarea facandu-se pe o platforma industriala din judetul Bihor.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bihor arata ca, marti, in jurul orei 10.00, au fost anuntati prin 112 despre detectarea unei surse cu un nivel de radiatie de 1.7 μSv/h in interiorul unui autocamion care transporta deseuri, detectare realizata in momentul cantaririi camionului in incinta unei platforme industriale situate pe strada Viilor din localitatea Chistag.

La fata locului s-au deplasat echipajul de prima cercetare si evaluare chimica, biologica, radiologica si nucleara (CBRN) de la ISU Bihor, Laboratorul de Igiena Radiatiilor (LIR) - DSP si specialisti din cadrul APM, care au efectuat masuratori de specialitate, identificand valori cuprinse intre 0.54 si 0.69 μSv/h in partea dreapta spate a camionului, doza fondului natural fiind de 0.12 μSv/h.

De asemenea, pentru asigurarea, supravegherea zonei si interventia operativa in cazul producerii unei situatii de urgenta, la locul indicat au fost mobilizate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Statiei Alesd cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si o ambulanta de tip B2.

De asemenea, la locul interventiei s-au deplasat specialistii CNCAN, reprezentanti ai DSVSA, DADR, precum si echipaje ale IPJ si IJJ.

Masurile dispuse au constat in notificarea institutiilor cu atributii in gestionarea unor astfel de evenimente, evaluarea situatiei, culegerea de informatii cu privire la natura pericolului, stabilirea si balizarea zonei de securitate si siguranta (30 de metri), verificarea existentei eventualelor scurgeri de lichide, masurarea ratei dozei, actiuni protective pentru personalul de interventie, interzicerea accesului angajatilor in zona balizata.

Nu a existat pericol pentru populatia din zona, au precizat reprezentantii ISU Bihor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Un sofer roman de TIR si-a pierdut viata, marti dimineata, intr-un grav accident care a avut loc pe autostrada A15 din Italia. Accidentul s-a produs la primele ore ale diminetii,...
de - 24 Aprilie 2019
Un BMW X5 a luat foc din senin in timp ce proprietarul se deplasa pe drumul dintre Alexandria si Vitanest. In masina se aflau mai multe persoane in momentul in...
de - 24 Aprilie 2019

Cele mai noi anunturi

100.00 RON - 25 Aprilie 2019
150.00 RON - 25 Aprilie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare