"Ajutor! Imi moare copilul!". Povestea lui Marian, pompierul erou din Mizil

Eroii sunt zi de zi printre noi. Nu au pelerine si nici puteri supranaturale, insa multi dintre ei poarta uniforma. Un astfel de erou este si Marian, un pompier SMURD, care a trecut printr-o experienta emotionanta.

Povestea lui Marian, pompierul erou din Mizil

Pompierii SMURD trec zi de zi prin experiente traumatizante, incercand sa salveze vietile celor aflati in impas. Le trec prin maini cele mai dificile cazuri si ai spune ca nimic nu ii mai poate emotiona. Atunci cand viata cuiva depinde de ei, lucrurile se schimba total.

Povestea lui Marian a fost publicata pe Facebook, iar in scurt timp a devenit erou. Pentru multi un cuvant prea mare. Nu si pentru mama unui copil de 1 an.

Citeste si: Erou si cand nu poarta uniforma de politist! Povestea lui Catalin a devenit virala pe Facebook

Incidentul s-a petrecut in urma cu cateva zile, in Mizil, cand o femeia a ajuns la subunitatea de pompieri din Mizil, implorand ajutor.

 "Ajutor! Imi moare copilul!"

"Aseara, in jurul orei 21, Marian era de serviciu la subunitatea de pompieri din Mizil, cand a fost alarmat de un strigat de disperare venit dinspre poarta unitati.

- ”Va implor! Ajutor! Imi moare copilul! Nu mai poate respira!”

O femeie cu un copil de aproximativ 1 an in brate, cerea, cu disperare, ajutor. Fetita era inconstienta, iar dupa spusele mamei se inecase cu mancare", asa incepe postarea pe Facebook.

Fara sa stea o clipa pe ganduri, Marian a intervenit. Au urmat clipe grele atat pentru el, cat si pentru mama aflata in pragul disperarii.

"O cunostea pe femeie din vedere, statea la aproape 50 de metri de unitatea de pompieri. Marian a preluat imediat copilul din bratele mamei. Stia exact ce are de facut in cazuri de sufocare.

Totusi, varsta fetitei era un impediment pentru manevrele pe care le-ar fi aplicat unui adult, dar trebuia sa le execute pentru a-i debloca caile respiratorii.

Cu multa grija, Marian si-a facut datoria de salvator si, dupa cateva clipe, fetita a dat primele semne de revenire. Aceasta a inceput sa planga puternic, dar era de bine! Erau semnele care le-au ridicat o mare povara de pe suflet. O povara pe care nimeni, dar mai ales niciun parinte nu trebuie sa o simta niciodata.

Ulterior, impreuna cu mama, s-au urcat in ambulanta si au plecat de urgenta la spital. Fetita fusese inconstienta timp de cateva minute, iar din cauza varstei, puteau aparea complicatii".

Pompierul erou din Mizil

Interventia fara cusur a pompierului i-a salvat viata fetitei, care a zacut inconstienta pret de cateva minute. Din fericire, operatiunea s-a incheiat cu succes. Marian a dezvaluit ca a fost una dintre cele mai emotionante interventii".

"Din fericire, cazul este unul fericit, fetita a trecut cu bine peste acest moment, iar acum se afla alaturi de mama sa.

Marian nu este doar omul potrivit la locul potrivit. Este un profesionist, cu o experienta de peste 14 ani ca salvator. De-a lungul acestor ani, a avut peste 3.500 de interventii. Totusi, dupa spusele lui, cea de ieri a fost printre cele mai emotionante!

Mariane, esti un adevarat inger pazitor! Iti multumim!", se incheie postarea de pe reteaua de socializare.

Imaginea cu Marian, alaturi de poveste, a fost distribuita de mii de ori, iar oamenii l-au felicitat pentru implicarea de care a dat dovada: "Un om adevarat, care-si respecta meseria si constiinta! Respect si consideratie!", "Felicitari, om frumos la suflet!!", "Respect pentru cei ca el", sunt doar cateva dintre comentariile primite.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter