Legislatia invechita din Romania claseaza tara noastra pe primul loc in UE la accidente mortale

Legislatia inevchita din Romania face ca tara noastra sa fie pe primul loc la numarul deceselor inregistrate in accidente auto.

Legislatia invechita din Romania claseaza tara noastra pe primul loc in UE la accidente mortale

In 2017, sase romani mureau zilnic pe soselele din Romania. Nici acum lucrurile nu stau diferit. Din pacate, tara noastra se afla in fruntea clasamentului la numarul de decese inregistrate in accidente auto. Cauzele principale? Indisciplina in trafic si legislatia invechita. 

"De aici apar accidentele grave si foarte grave provocate de depasirea vitezei legale, neadaptarea vitezei la conditiile de drum, neatentia la efectuarea depasirilor, conducerea sub influenta alcoolului sau a unor substante interzise, vorbitul la telefon in timpul mersului, cititul si scrisul unor mesaje pe dispozitivele mobile in timpul mersului, neacordarea de prioritate si multe altele”, a declarat Alin Serbanescu, purtatorul de cuvant al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit adevarul.ro.

Recent, Avocatul Poporului a cerut Guvernului masuri urgente pentru cresterea sigurantei participantilor la trafic. Aceleasi schimbari sunt cerute si de Asociatia Victimelor Accidentelor de Circulatie (AVAC)

„Daca noi vrem, cu o legislatie rutiera veche de 20 de ani, care nici asta nu se aplica, sa controlam traficul rutier, suntem in eroare. Este evident ca avem nevoie de cresterea capacitatii de supraveghere a traficului rutier iar acest lucru, in niciun caz nu se poate face prin dublarea sau triplarea numarului de agenti, ci prin introducerea sistemelor moderne de supraveghere a traficului”, a declarat Catalin Codescu, presedintele AVAC..

Acesta da exemplul politistului Bogdan Gigina, care a murit dupa ce s-a prabusit cu motocicleta intr-o groapa din mijlocul drumului, nesemnalizata.

„Avem o multitudine de lucrari, pe care toata lume le face, dar nimeni nu indeplineste conditiile prevazute de o lege care are peste 20 de ani privind semnalizarea lucrarilor in trafic. Asa s-a ajuns sa moara politistul Bogdan Gigina”, arata Codescu.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
2020 BMW M5 (F90) FACELIFT - PREZENTARE OFICIALA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter