Accident ca in filme la metrou. O garnitura a sarit de pe sine si a distrus depoul de la Berceni

Accident la Metrou, la depul Berceni

Metroul bucurestean s-a confruntat sambata dimineata cu un incident total neobisnuit, desprins parca din filmele de actiune. O garnitura a sarit de pe sine si a distrus depoul de la capatul de linie Berceni, pe Magistrala 2.

News.ro relateaza ca o garnitura de metrou care gara la capat de linie, la depoul Berceni, a rupt parapetul de protectie, iar doua vagoane au sarit de pe sine si au ramas suspendate la circa doi metri inaltime fata de terasament. Din fericire, nu s-au inregistrat alte victime decat vatmanul, care a suferit o contuzie.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov, la fata locului a fost trimis Detasamentul Special de Salvatori din sediul de la Aparatorii Patriei. Tot reprezentantii ISU au declarat ca accidentarea vatmanului nu este una serioasa, el primind ingrijiri medicale la fata locului, in ambulanta SMURD.

In metrou nu se aflau calatori, iar traficul garniturilor nu a fost deloc afectat, programul de circulatie al Metroului fiind unul normal.

"Metrorex informeaza ca, astazi, 26.01.2019, o locomotiva, care conducea un tren de metrou in depoul Berceni, s-a lovit de un parapete, intr-o activitate de manevra. Trenul nu circula cu calatori si nu a fost pusa in pericol siguranta circulatiei. Pentru a stabili cauzele producerii evenimentului, se va declansa o ancheta", se arata intr-un comunicat al companiei de metrou.

Incidentul repune pe tapet problemele grave ale metroului bucurestean, care nu se confrunta doar cu o aglomeratie foarte mare in zilele lucratoare. Liniile de pe magistralele M1 si M2 sunt invechite si au trecut ani buni de cand nu au mai fost facute lucrari. De altfel, Guvernul planuieste sa cheltuiasca 115 milioane de euro in urmatorii patru ani pentru modernizarea Magistralei 2. Vor fi refacute sinele si instalatiile electrice si va fi deschisa o noua gura de acces in statia Tineretului.

Magistrala 2 a metroului bucurestean suporta zi de zi aproximativ 40% din totalul calatorilor care folosesc acest mijloc de transport.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DEZAVANTAJELE CUMPARARII UNEI MASINI FOLOSITE CA TAXI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter