346 camioane romanesti folosite intr-o frauda de 65 de milioane de euro in Belgia

Parcare TIR

346 de camioane au fost confiscate de procurorii belgieni pentru ca au fost folosite intr-o frauda de 65 de milioane de euro. Aproape toate camioanele sunt inmatriculate la noi in tara si conduse de soferi romani, iar cealalata parte sunt inmatriculate in Slovacia.

Dosarul de frauda sociala a fost deschis in 2015 de procurorii belgieni si implica firma Jost, una dintre cele mai mari din tara. Acestia au folosit camioane romanesti si soferi romani, pentru a realiza active ilegale de 55 milioane de euro dar si o frauda de 65 milioane de euro.

Procurorii au identificat si cauta acum cele 346 de camioane, care sunt majoritatea inmatriculate in Romania. Frauda sociala este descrisa astfel: firma platea soferii la nivelul de salarizare din Romania sau Slovacia, insa trasporturile erau realizate doar in Belgia la nivelul de preturi de acolo.

Drept urmare, ar fi fost realizate active ilicite in valoare de 55 de milioane de euro, iar daunele sunt estimate la 65 de milioane de euro... 45 de milioane de euro din salariile neplatite pentru soferi si alte 20 de milioane de euro pentru contributiile sociale care au fost evitate.

Pentru a ii putea prinde, un ofiter de politie a fost infiltrat in companie si angajat in Slovacia de o companie filiala a Jost, unde i s-a oferit un salariu de 550 pana la 650 de euro pe luna pentru a lucra in Belgia.

Soferii lucrau aproximativ 18 ore pe zi si ramaneau in camioanele lor timp de pana la 8 saptamani consecutive. Agentul infiltrat a reusit sa faca doar 6 dusuri in 4 saptamani...

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter