Video. 1600 de masini, in valoare de 16.000.000 de euro, folosite pentru furturi in toata Europa. Sunt si romani printre hoti!

Reteaua"žAbbraccio" a fost destructurata

O retea formata din zeci de persoane, printre care si romani, a fost destructurata de politisti din patru tari europene. Autorii sunt specializati in furturi de bijuterii si obiecte de lux, iar pentru a sustrage bunuri, acestia s-au folosit de peste 1600 de autoturisme furate, care, potrivit primelor estimari, valoreaza aproximativ 16.000.000 de euro.

Cum operau hotii

Intr-un comunicat emis de Europol, metoda hotilor era foarte simpla. Mai intai isi alegeau cu atentie victimele. De obicei, batranii si femeile erau tintele retelei, iar dupa ce acestea erau studiate atent, urma actiunea. Suspectii abordau victimele in masini furate, iar unul dintre membrii gruparii, de obicei o femeie, cobora din vehicul si vorbea cu potentiala victima. In timp ce isi imbratisa victima, femeia le sustragea si bunurile de valoare.

Operatiiunea „Abbraccio” sau „Imbratisarea”

In urma cu doi ani, politisti din Italia, Germania, Spania si Romania au inceput investigatiile si au descoperit zeci de persoane care faceau parte din aceasta retea. In momentul actual, Europolul informeaza ca au fost deja confiscate 269 de autoturisme si se asteapta ca in perioada urmatoare, justitia sa decida ce se va intampla si cu restul de 1669 de masini folosite de autori pentru a da loviturile pe tot continentul. Zece dintre cei 42 de membri ai retelei de hoti au fost deja anchetati, insa investigatia este departe de a se fi incheiat, politistii banuind ca infractiunile comise de acestia sunt mult mai mari. 

Newsletter

Whatsapp