WalkCar - masina electrica ce incape intr-o geanta!

WalkCar

In trecut, am vazut cateva vehicule electrice portabile, inclusiv scutere si skateboarduri invoatoare. Ei bine, ceea ce va vom prezenta in continuare este o adevarata revolutie pe sosele. Noul WalkCar de la Cocoa Motors este, la prima vedere, precum un iPad cu roti, un laptop pe care te sui cu picioarele, si mai mult, cu care te poti deplasa.

El se foloseste, mai mult sau mai putin precum un Segway, dar are alte dimensiuni….de invidiat, am spune noi. Conceput de o echipa de ingineri de la compania japoneza Cocoa Motors, WalkCar are patru roti micute, un corp de aluminiu si poate fi transportat intr-un rucsac, atunci cand nu il folositi ca mijloc de deplasare.

Directia se realizeaza prin schimbarea greutatii de pe un picior pe altul, din fata in spate, iar franarea se face automat atunci cand pasiti cu picioarele pe pamant. Viteza maxima este de 10 kilometri/ora si este incarcat cu baterie, incarcabila la USB in timp de trei ore.

Autonomia bateriei litium-ion este de 12 kilometri, suficient cat sa va duca pana la birou. Asadar, uitati de grija aglomeratiei!

Demonstrand capacitatile WalkCar, unul dintre membri echipei care a conceput acest mijloc de transport inedit, Kuniako Saito, a aratat intr-un filmulet publicat pe siteurile de specialitate din strainatate, cat de usor este de utilizat.

Videoclipul pare impresionant, dar mai impresionant este ca micutul WalkCar poate chiar sa urce pante destul de abrupte…si asta la o viteza suficient de mare astfel incat sa nu fiti depasiti de un copil care alearga, spre exemplu.

Singurul lucru pe care specialistii l-au nontat ca fiind un punct in minus este faptul ca micutele roti ar putea sa nu fie extrem de bune pe suprafete de teren cu fisuri, pietre, gropi sau alte asemenea impedimente pe care le cunoastem cu totii. Tot reprezentantul producatorilor a declarat despre dispozitivul de transport ca acesta „este o alternativa la Segway sau Winglet Toyota, cu deosebirea ca este mai mic si poate fi bagat intr-o rucsac”.

Avand in vedere dimensiunile mici, WalkCar ar putea fi un dispozitiv de interes pentru piata din Japonia, si nu numai, cu totii vrem sa evitam aglomeratia, nu?

Desi pare destul de firav WalkCar este, conform relatarilor, suficient de puternic pentru a impinge o persoana in scaun cu rotile, spre exemplu, si poate sa se descurce foarte bine cu greutati de pana la 120 kilograme.

WalkCar este subiectul unei campanii de publicitate plina de elan, inca din luna octombrie a anului trecut, iar reprezentantii companiai Cocoa Motors au declarat ca se va vinde, incepand cu primavara aceasta, la pretul de aproximativ 800 de dolari.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter