Noul mountain bike electric Peugeot are autonomie mai buna decat unele masini electrice!

Nu e masina dar are o autonomie mai mare decat multe dintre ele: eM01 FS PowerTube!

Peugeot eM01 FS PowerTube Bike

Sa nu uitam ca bicicletele nu mai sunt, in acest moment, doar simple vehicule recreative, de vreme ce sunt folosite, de multi ani de zile, pentru naveta zilnica, pentru a scapa de orele de varf sau pentru a salva planeta.

Mai mult, interventia electricitatii in industria de profil le-a facut si mai interesante, iar acest segment de piata nu a scapat din atentia marilor producatori auto. De exemplu, Peugeot tocmai ce a lansat cel mai recent produs al sau de gen, botezat deloc simplu eM01 FS PowerTube.

Bicicleta a fost prezentata in premiera la Roc d’Azur, cea mai importanta intalnire a iubitorilor de mountain bike din lume, la care au participat, in perioada 9-13 octombrie, aproape 150.000 de entuziasti. La evenimentul desfasurat in Frejus (Franta), am aflat si ca vehiculul pe doua roti va fi lansat, in cinci versiuni, in 2020.

Noul eM01 FS PowerTube, unde "e" vine de la "electric", "M" de la "munte", "01" de la "high-end", "FS" de la "full suspension" (suspensie completa) si "PowerTube" de la "baterie integrata in cadru", este propulsat cu noul motor electric Performance CX de la Bosch, care atinge un cuplu-forta de 75 de Nm.

In plus, specialistii de la Peugeot Cycles descriu acceleratia noii biciclete ca fiind "exploziva" si completeaza cu informatia ca noul vehicul are frecarea aproape de 0 la viteze de peste 25 de km/h.

Inclusa in cadru, bateria de 62 Wh ofera bicicletei o autonomie de pana la 140 km, adica mai buna chiar decat cea de pe unele vehicule electrice intalnite pe piata acum. De exemplu, noul MAN eTGE Combi, dar si varianta duba a acestuia, ajunge la o autonomie de doar 114 km la o singura incarcare.

"Structura usoara a cadrului noii biciclete este specifica Peugeot Cycles si a fost dezvoltata cu ajutorul expertilor de la Antidote Solutions Design", a declarat managerul Diviziei, Vincent Ancelin.

"In plus, distribuitorul nostru, Rockshox, a dezvoltat noi sisteme de suspensie, atat pe partea frontala cat si pe spate, in timp ce jantele de 29 de inch imbunatatesc abilitatile bicicletei, care devine prietenul suprafetei pe care ruleaza", a completat oficialul francez.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: BMW

Newsletter