Fa-ti masina mai desteapta cu Exploride HUD

Exploride HUD

Stim cu totii ca accidentele de masini sunt destul de dese, fie ele minore sau mai putin usoare. Majoritatea accidentelor se intampla din cauza ca soferii sunt distrasi de la drum, fie din cauza unui telefon care suna, fie ca se uita spre sistemul audio. De orice natura ar fi, accidentele sunt o adevarata problema.

Ei bine, am descoperit pentru voi un gadget care este, dupa parerea specialistilor, o descoperire interesanta menita sa va faca viata mai usoara la volan. Sa vedem impreuna despre ce este vorba: Exploride este un Head-Up-Display (HUD) care ofera soferului, prin intermediul unui ecran de 6 inci tot ceea ce ii trebuie pentru a avea un drum fara peripetii.

Si acest ecran nu este orice fel de ecran, acesta este transparent. El este plasat pe bord si ofera navigatie, sistem infotainment si apeluri, toate la un loc. Producatorii au declarat ca Exploride este primul gadget “all-in-one” din lume. Ceea ce este un lucru extrem de apreciat de critici este faptul ca acest ecran este transparent, si face ca vizibilitatea soferului sa nu fie perturbata in nici un fel.

Un lucru bun, am spune noi! El se conecteaza la portul de 12 volti al masinii si prezinta si alte informatii importante, pe langa cele enumerate deja mai sus, cum ar fi presiunea cauciucurilor, nivelul combustibilului din rezervor sau chiar viteza cu care rulati. Soferul poate controla o serie de functii incorporate in acest sistem doar cu ajutorul gesturilor sau a vocii.

Ati banuit bine, Exploride are un sistem ce detecteaza gesturile de baza, precum sus, jos, stanga, dreapta. Asa se pot schimba piesele de muzica sau se poate mari volumul radioului. Soferul se poate folosi de Exploride pentru a naviga, utilizand Google Maps, poate raspunde sau respinge apelurile doar folosindu-se de voce.

Exploride are, de asemenea, o camera de trei megapixeli, plasata pe bord, impreuna cu o capacitate de memorare de 8 GB. CEO-ul companiei producatoare, Sunill Vallath, a declarat ca “incidentele personale l-au inspirat sa dezvolte un astfel de produs destinat sofatului sigur”.

El a povestit si istorioara care a stat la baza produsului: logodnica sa a fost implicata intr-un accident in timp ce stateau de vorba la telefon. Prin urmare, instalarea Exploride in masina va ajuta soferii sa stea conectati cu familiile lor fara sa fie distrasi de la condus. Optiunile infotainement-ului pe care le ofera gadgetul sunt pur si simplu uimitoare, iar pe viitor e posibil ca alte functii sa se adauge simpaticului ecran transparent.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter