Aceasta superba barca Aston Martin este echivalentul pe mare al masinilor decapotabile

Aston Martin AM37

Aceasta este noua AM37, super puternica barca conceputa de Aston Martin si de Quintessence Yachts pentru Salone del Mobile, un festival ce se desfasoara la Milano. Comunicatul de presa al celor de la Aston Martin spune ca aceasta barca a fost creata pentru a captura “performanta, manevrabilitatea, confortul si stilul sinonime cu Aston Martin”.

Intreg comunicatul de presa foloseste cuvinte specifice celor de la Aston Martin, cuvinte precum stil, eleganta, lux, functionalitate, performanta, confort, inginerie sau design. Si pe buna dreptate, ar spune specialistii, nu-i asa?

Pana la urma masinile celor de la Aston Martin sunt superbe, si la fel este si aceasta barca. Si, pentru ca aceasta este o ambarcatiune pe care trebuie sa o analizam, ne-am gandit ca merita o descriere mai ampla. Nu de alta, dar suntem fanii mijloacelor de transport de orice fel.

La o prima vedere AM37 este o aparitie impresionanta si intruchipeaza linii fine, stilate si un parbriz curbat cu accente de metal lucios. Barca are o punte formata din panouri din fibra de carbon care pot acoperi intreaga cabina de pilotaj atunci cand barca este ancorata, protejand-o astfel de invitati nedoriti poate. Aceasta este operata de la distanta cu ajutorul unui buton si pare a fi un fel de capac retractabil, nu degeaba a fost denumita decapotabila iahturilor.

Puntea din spate se retrage, astfel incat un parasolar retractabil se poate deplasa in sus si in jos peste zona de pasageri.

In cabina AM37 pluteste luxul, si este caracterizata de scaune premium de piele, evident, si un volan inspirat de la masinile Aston Martin. Atunci cand ne uitam mai in detaliu se observa un panou de instrumente digital, un sistem infotainment high-tech si o maneta imbracata in piele ce seamana cu un schimbatorul de viteze.

Interfata digitala ofera acces facil la informatii importante precum navigatia. Barca are, de asemenea, in dotare, ancore electrice, un “bimini”(o parte a plafonului) retractabil dar si o platforma de inot retractabila. Inginerii care au creat barca au montat la bordul ei un sistem de recunoastere prin amprente, pentru a se asigura ca barca este folosita doar de utilizatori autorizati.

Barca are cateva optiuni de motorizare, dar versiunea cea mai rapida este AM37 S, care vine cu o pereche de motoare de 520 cai putere care imping cei 11 metri lungime pana la 52 noduri, echivalentul a 96 kilometri/ora.

O versiune conceputa pentru relaxare vine cu doua motoare diesel de 370 cai putere sau cu doua motoare pe benzina de 430 cai putere. Specialistii diziviei Q a Aston Martin pot ajuta clientii sa isi personalizeze barca dupa prefrinte. Optiunile sunt nenumarate: piele pe comanda si cusaturi distincte pentru luminile de sub apa, un cocktail bar, si sezlonguri pentru a sta la soare. Asadar, daca barca nu era suficient de luxoasa, o puteti face cu adevarat unica folosindu-va de aceste optinuni incantatoare. Daca dupa toate acestea v-ati hotarat sa va achizitionati un exemplar, trebuie sa luati legatura cu Quintessence Yachts, partenerul Aston Martin.

Cat despre preturi, va lasam singuri sa descoperiti. Nu de alta dar cei de la Aston Martin nu au dat inca astfel de detalii. Cert este ca ambarcatiunea sigur nu va fi una foarte accesibila, nu credeti?

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter