Masinile parcate neregulamentar vor fi ridicate de autoritati pentru curatarea orasului de zapada

Articol scris de Andrei Cristian, in data de 10 Ianuarie 2017

A venit iarna in Bucuresti, ceea ce inseamna ca locurile de parcare din aglomerata capitala s-au imputinat semnificativ. Totusi, autotaritatile trebuie sa curete orasul de zapada, iar pentru aceasta operatiune masinile parcate neregulamentar vor fi ridicate.

Vestea buna este ca masinile vor fi apoi puse in acelasi loc, dupa declaratiile primarului interimar al capitalei, domnul Stefanel Dan Marin. Acesta, a precizat ca autoturismele nu pot fi ridicate datorita deciziei luate de instanta suprema in luna mai a anului trecut.

Stefanel Dan Marin a mai declarant ca aceasta masura va fi luata doar pe perioada iernii si doar in cazul in care este blocat accesul utilajelor de deszapezire.

"Masina va fi ridicata, se ia zapada si apoi se pune in acelasi loc, pentru ca altfel nu putem sa facem niciun fel de ridicari", a declarant Stefanel Dan Marin. Totusi, acesta a fost intrebat daca proprietarii vor fost amendati, insa a raspuns ca din cate stie el, nu.

Pentru cei ce nu stiu, la sfarsitul lunii mai, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a stabilit ca masinile parcate neregulamentar nu pot fi ridicate in baza unei decizii a consilului local, deoarece aceasta autoritate nu este competenta sa reglementeze procedura in acest sens. Doar Guvernul Romaniei poate sa stabileasca regulamentul de aplicare a acestor masuri contraventionale.

"Inalta Curte, prin decizia de astazi (luni, n.red.) a admis intocmai recursul in interesul legii pe care l-am formulat in luna ianuarie a acestui an. Intre altele, am subliniat in criticile formulate, la diverse decizii care au pronuntat solutii diferite, ca aceste regulamente adoptate de catre consiliile locale, fiecare dupa spiritul lui, dupa alt model, nu sunt legale, ca este necesara o reglementare unitara, in sensul ca, dupa admiterea acestei decizii, Guvernul va trebui sa elaboreze un regulament de aplicare unitar, la nivelul intregii tari, a prevederilor Ordonantei de Urgenta 195/2002", explica atunci, pentru Mediafax, seful insitutiei Avocatului Poporului, Victor Ciorbea.

"Exista doar aceste regulamente locale, care reglementeaza fiecare, dupa cum au crezut de cuviinta alesii locali cum trebuie sa procedeze. Evident, regulamentul va deveni obligatoriu odata cu publicarea in Monitorul Oficial a deciziei Inaltei Curti. Confom articolului 517 din Codul de procedura civila, se spune clar in alineatul 4 ca dezlegarea data problemelor de drept este obligatorie pentru instante de la data publicarii deciziei in Monitorul Oficial si ca decizia trebuie motivata in cel mult 30 de zile de la pronuntare, iar in alte cel mult 15 zile de la motivare trebuie publicat in Monitorul Oficial", adauga Victor Ciorbea.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Pin It

Comentarii

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
Anvelope autoturisme - Goodyear
 

Iti mai recomandam

Dupa lansarea din urma cu un an din cadrul Salonului Auto de la Paris, iata ca noua generatie Suzuki Ignis ajunge in cele din urma si pe piata auto din...
de - 29 Martie 2017
Piata auto internationala este intr-o continua schimbare, toti marii producatori auto incercand sa gaseasca noi solutii tehnice care sa faca din automobilele lor noi modele de urmat de catre toti...
de - 29 Martie 2017
Sfarsitul acestei saptamani ne aduce cu sine deschiderea Salonului Auto de la Seul, cel mai important eveniment de acest gen desfasurat in Coreea de Sud. Ei bine, asa cum probabil...
de - 29 Martie 2017
Specialistii de la Nissan si-au dedicat ultimii ani dezvoltarii unei tehnologii prin care masinile sale sa se poata conduce singure. Este vorba despre tehnologia ProPilot despre care am mai vorbit...
de - 29 Martie 2017

Cele mai noi anunturi

18980.00 EUR - 29 Martie 2017
900.00 EUR - 29 Martie 2017
15990.00 EUR - 29 Martie 2017
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare